فوائد بازی با کودکان

دکتر لیندا آکردولو استاد روان‌شناسی دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده کتاب ذهن و نشانه‌های رشد کودک (Baby mind و Baby signs) می‌گوید: »بازی پیشه بچه‌هاست و به آن‌ها اجازه می‌دهد که آزادانه به تجربه دنیای پیرامونشان و دنیای احساسات درونشان بپردازند.»

 شاید به نظر برسد بازی یک فعالیت صرفاً کودکانه است اما در واقع چیزی بیش از این‌هاست – حل مشکلات، تقویت مهارت، غلبه بر چالش‌های فیزیکی و روانی – و فرا‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد. در زیر برخی از مواردی که در باره ی  فواید بازی کردن آمده است ذکر می شود.

۱ – به کودک احساس «قدرت» و «کنترل کردن» میدهد.

۲ – تخیلات کودک را تقویت میکند.

۳ – به او اجازه ی تحقیق و تکرار کردن می دهد.

۴ – توجه و دقت او را بیشتر می کند.

۵ – او را به دلبستگی های عمیق تر ترغیب می نماید.

۶ – تنش او را کمتر می کند.

۷ – فعالیت دلخواه اوست.

۸ – نقشهای گوناگون را تمرین می کند.

۹ – ساختار زبانی او را بهبود می بخشد.

۱۰ – بازی مهارت‌های اجتماعی را تقویت می‌کند.

۱۱ – بازی رشد جسمانی او را افزایش می‌دهد.

۱۲ – بازی به کودک کمک می‌کند تا هیجانش را تخلیه کند.

۱۳ – و از همه مهم تر باعث «شادی و نشاط» او می شود.

نقش والدین هنگام بازی با کودک

ویپفلر می‌گوید: «خوب است به کودکتان اجازه بدهید که بازی را هدایت کند.» به کودکتان در چارچوب ایمنی و محدودیت‌های زمانی اجازه بدهید تعیین کند که چه کار کنید و چگونه آن را انجام دهید. با این کار او فرصتی برای آزمون قضاوت‌هایش می‌یابد و به او کمک می‌کند که به شما نشان دهد به چه چیزی علاقه دارد. به او ملحق شوید و با او بازی کنید، اما فقط وقتی که از شما دعوت به بازی کرد. وقتی به شما اجازه می‌دهد که وارد دنیای تخیلی‌اش شوید کنترل کامل بازی را به او بدهید. در زندگی واقعی شاید این مسئولیت با شما باشد، اما دنیای بازی متعلق به اوست. با توجه کردن به کودکتان هنگام بازی، اعتماد به نفس را در او ایجاد می‌کنید. برای مثال، وقتی همراه با او تخیل و وانمود می‌کنید، به او نشان می‌دهید که دنیای تخیلی‌اش را قبول دارید و اینکه چیزی که او به آن علاقه دارد، برای شما جالب است  اهمیت دارد.

موفق و کامیاب باشید

دیدگاهتان را بنویسید